Kalamiehen apajat

Lomaseudulla on tilaa kalastaa: alueen 576 järveä tarjovat monipuoliset kalastusmahdollisuudet erityyppiselle kalastukselle. Suurjärviä alueella on useita mm. Keitele, Kivijärvi ja Kolima. Järvialueita yhdistävät kansainvälisesti kalastukohteena tunnetut kosket mm Huopanankoski, Keihärinkoski ja Kolima-Keitele reitin kosket. Vesistöt vaihtelevat kritallinkirkkaista suurjärvistä pieniin tummavetisiin erämaalampiin.

Saaliskaloina tavoitelluimpia ovat Keski-Suomen maakuntakala järvitaimen jota voi kalastaa alueen koskikohteissa sekä erityiskalastusjärvissä sekä uistelemalla suurjärvillä. Alueen kuhakannat ovat erittäin hyvät ympäri koko alueen - erityisen hyvä kuhakanta on Kivijärvellä josta esimerkkinä on erään uistelukilpailun yhteissaalis yli 1000 kg kuhaa. Alueelta saadaan suurahvenia säännöllisesti - mm. Keiteleen Suovanselkää pidetään erittäin hyvänä suurahvenpaikkana. Haukikannat ovat vahvat lähes jokaisessa järvessä.

Lähes jokaisella alueen lomamökillä on oma soutuvene, jolla apajille pääsee kätevästi. Oman veneen saa laskettua alueen kattavien veneenlaskuluiskaverkoston kautta. Veneitä ja kanootteja on myös vuokrattavissa. Kalastusvälinehankintoja voi tehdä paikallisista urheiluliikkeistä. Kalaonneaan voi parantaa palkkaamalla kalastusporukalleen paikallisen kalastusoppaan.

Lisätietoa kalastusalueista, -kohteista ja tarvittavista kalastusluvista: Kinnula, Kivijärvi, Viitasaari, Pihtipudas.

Näytä kalamiehen apajat


Haluatko ajankohtaista tietoa?

Seuraa meitä Facebookissa tai tilaa uutiskirjeemme.