Lisää minun lomaani +

Huopanankoski

 "Ei ole maailmassa seutua, johon minulla olisi kiinnittynyt semmoinen määrä ihania tunnelmia ja mieluisia muistoja kuin Huopanaan. Kerran minä sen kunniaksi sepitän hymnin, johon panen kaikki kielivät, mitä suomenkielessä on minulla käytettävänä."   - Juhani Aho

Huopanankoski on valtakunnallisesti arvokas kulttuuriympäristö ja paikallisesti arvokas kulttuurimaisema. Huopanankoski on tullut tunnetuksi mm. kirjailija Juhani Ahon tuotannosta. Kesäisin alueella voi tutustua Huopanakosken kalastushistorialliseen näyttelyyn ja luontopolkuun.

Kivijärven ja Keiteleen välisellä koskireitillä sijaitseva Huopanankoski on yksi Suomen kuuluisimmista taimenkoskista, joissa on harjoitettu urheilukalastusta jo 1800-luvulta alkaen. Huopanankoski lukeutuu perhokalastuspaikkojen eliittiin.

Alueella toimii Huopanankosken Kalastuskeskus ja Koskimarket, josta saa mm. kioski- ja päivittäistavaraa, kalastuslupia ja kahvilapalveluja puh. 040 189 0862. Kosken läheisyydessä on myös entisöity kalahautomo, jossa kesäisin voi tutustua Huopanankosken kalastushistorialliseen näyttelyyn.

Lue lisää:
Ympäristökasvatus Keski-Suomi/Huopanankoski

Yhteystiedot

Osoite:
Huopanankoski

44580 HUOPANANKOSKI

Puhelin:www-osoite:
http://www.huopanankoski.fi


Haluatko ajankohtaista tietoa?

Seuraa meitä Facebookissa tai tilaa uutiskirjeemme.