Yksityiskohta_Tarinapuu-_teoksesta_skalattu.JPG

Tarinapuu

Tarinapuu on Kinnulan uuteen päiväkotiin sijoitettu vuonna 2016 valmistunut yhteisöllisesti toteutettu taideteos. Teos on valmistettu pääasiassa suomenlampaan villasta neulahuovuttamalla.

Lähtökohtana teoksen suunnittelussa on haluttu ottaa huomioon kinnulalainen tarinankertomisperinne, luonnonläheisyys sekä lasten näkökulma. Tarinapuussa on esillä mielikuvitusta ruokkivia yksityiskohtia, jotka innostavat lapsia keksimään lisää tarinoita.

Tarinapuu- teos on osa yhteisötaiteilija Jaana Bombinin vetämää Taiteen Wirtapiiri - yhteisötaidehanketta ja sitä oli ideoimassa ja toteuttamassa viisitoista paikallista naista sekä yksi mies.

Teos sijaitsee päiväkoti Silkkilinnassa, Silkkiperäntie 13. Se on havaittavissa päiväkodin vieressä sijaitsevalta kävelytieltä käsin.

Pala Taivasta

Pala Taivasta -teos on kinnulalaisten koululaisten suunnittelema ja toteuttama yhteisötaideteos. Sen toteuttamiseen osallistuivat kaikki Kinnulan koulujen 0-9 luokka- asteet, yhteensä 235 oppilasta. Teos toteutettiin 8. luokkalaisen Janika Piispasen idealuonnoksen pohjalta ja se on sijoitettu pysyvästi Kinnulan kirjastoon. Teos on osa Suomi100- juhlavuoden ohjelmaa.

Yksityiskohta_Pala_Taivasta-_teoksesta_skaalattu.JPG

Teoksessa korostuvat paikallisuuden ja paikallisidentiteetin lisäksi mytologia. Sitä hallitsee tähtitaivaalle kurottuva peura, jonka sisältä kasvaa lehtiä versova elämänpuu. Alueella sijaitsevan Salamajärven kansallispuiston läpi kulkee Peuranpolku- niminen vaellusreitti ja peura on alueella usein nähty eläin.

Teoksen toteuttamistavassa on haluttu tuoda esille Kinnulan vahvaa käsityöperinnettä. Oppilaat valmistivat teoksen pääasiassa villasta eri huovutusmenetelmiä käyttäen. Jokainen oppilas on toteuttanut kokonaisuuteen oman yksityiskohtansa esimerkiksi lehden, tähden tai palan taivasta.

Teos on paikallisuudesta nouseva lasten ja nuorten kunnianosoitus suomalaiselle sielunmaisemalle ja yhdessä tekemiselle. Samalla siitä jää pysyvä muisto Suomi 100- juhlavuodesta kaikille kinnulalaisille ja kirjastossa vieraileville.

Teoksen kokonaistoteuttamisesta on vastannut yhteisötaiteilija Jaana Bombin Taiteen Wirtapiiri - hankkeesta yhteistyössä tekstiilityön, teknisen työn sekä musiikin opettajan kanssa.

Voit tutustua teokseen Kinnulan kirjastossa sen ollessa auki. Keskustie 27, Kinnula.

 Lisätiedot: Jaana Bombin, puh. 044 537 2507 tai jaana.bombin(at)witas.fi.


Haluatko ajankohtaista tietoa?

Seuraa meitä Facebookissa tai tilaa uutiskirjeemme.