Lisää minun lomaani +

Kymönkoski

Kymönkoski on viimeinen koski Kolima-Keitele koskireitillä. Sille on ominaista koskialueen lyhyys ja vuolaus. Kosken niska-aluetta pidetään yhtenä Keski-Suomen parhaana pintaperhopaikkana. Kosken keskiosassa koski virtaa nopeasti kuohuten ja sen alaosassa on nivamaisia kohtia.


Nousutaimenen pyyntimahdollisuudet ovat erinomaiset, sillä Keiteleen ulapoilta koskireitille nouseva järvitaimen saapuu ensimmäisenä juuri Kymönkoskelle. Saalisvarmuutta ylläpidetään myös pyyntikokoisten taimenten istutuksin. Kymönkoski lukeutuu Keihärinkosken ja Huopanankosken tavoin perinteikkäisiin hankikorrikoskiin, joissa sumukorennot kuoriutuvat yleensä maaliskuun loppupuolella tai huhtikuun alussa, joten kalastajien kannattaa olla tuolloin ehdottomasti paikalla.

Kymönkoskella kannattaa viipyä pidempään, sillä kalastuksen lisäksi Kymönkoskessa voi myös meloa lähes ympäri vuoden. Opastettuja melontaretkiä järjestää Ville Varis.  Kylän läheisyydessä sijaitsevat myös Karoliinan portaat, luonnonkiviportaat, joita pitkin Karoliina Raatikainen kulki 1800-luvulla kotimökillensä.

Yhteystiedot

Osoite:
Kymönkoski
Vesannontie 637
VIITASAARI

Puhelin:www-osoite:Haluatko ajankohtaista tietoa?

Seuraa meitä Facebookissa tai tilaa uutiskirjeemme.